Iniciem el nou any amb una molt bona notícia: incorporem al nostre catàleg per a la seva comercialització i distribució l’exclusiva cervesa belga Grimbergen.
A continuació us relatem el seu singular origen.

 

Història: el monestir, el fènix i la cervesa

 

L’abadia de Grimbergen es remunta a l’Edat Mitjana, quan Norbert de Xanten va prendre el nom de Norberto i va fundar l’Ordre dels Premonstratesos (o Ordre Norbertina).

El 1128, els senyors de Grimbergen li demanen que construeixi una abadia i ell els concedeix el seu desig. Poc després, aquest mateix any, els monjos de l’abadia de Grimbergen comencen a elaborar una cervesa pròpia.

El 1142, els senyors de Grimbergen es rebel·len contra el duc de Brabant. És l’inici de la Guerra de Grimbergen.
L’abadia va quedar completament destruïda, però els voluntariosos monjos la van reconstruir pedra a pedra.

L’abadia és destruïda per segona vegada el 1566, durant les guerres de religió.

El 1629, la nova abadia torna a establir-se a Grimbergen.
A partir d’aquest moment, i com a símbol de renaixement, els monjos van incloure la imatge del fènix en el seu escut d’armes, juntament amb el lema ardet nec consumitur, que significa “cremada, però no destruïda”.

El símbol del fènix impulsa l’ànim dels monjos i la cervesa de Grimbergen aviat comença a fluir una vegada més.
No obstant això, un nou perill s’acostava: al segle XVIII, durant la Revolució Francesa, tots els béns de les esglésies i dels monestirs van ser venuts.
El 1798, els monjos van haver de marxar. La fàbrica de cervesa va ser construïda per tercera vegada.

A l’actualitat, l’abadia de Grimbergen continua sent un lloc de vida i meditació pels monjos i de producció de la llegendària cervesa.

 

Grimbergen a Disnova

 

El nostre nou portafoli inclou la Grimbergen Blonde, la Grimbergen Double Ambrée i la Grimbergen Belgian Pale Ale, totes elles en format de 33cl. A més, distribuirem Double Ambrée en barrils de 20 litres.
Aquest nou contracte àmplia l’acord inicial de distribució de la marca Carlsberg, propietària de la cervesa, per part de Damm.