Letona renova la imatge de la seva llet sencera, semidesnatada i desnatada, amb un envàs de vidre 100% reciclable.

Aquest canvi confirma una tendència que fa temps que veiem: Tornen els envasos retornables de vidre, més ecològics i saludables per al medi ambient. Però, per què estan de tornada?

Al bar, quan prenem una cervesa o un refresc en ampolla de vidre, el cambrer es preocupa que no ens portem l’envàs. El motiu és que el torna al seu distribuïdor de begudes, com ara nosaltres, i, aquest, li retorna el valor al recipient.

A les llars, aquest sistema funcionava fa dècades a Espanya. Es va perdre i va ser substituït pel plàstic d’un sol ús. Però ara, en els últims anys, ho estem recuperant.

Una manera de vida més saludable i la preocupació pel medi ambient han estat factors que han provocat la tornada dels envasos retornables, una manera de consumir que és preferible al reciclatge. Les ampolles no han de passar per una màquina a altes temperatures per generar nous recipients, sinó que es netegen i es tornen a utilitzar per contenir, de nou, la mateixa beguda. Això redueix el consum energètic i fa que, òbviament, s’aprofiti el 100% de l’material diverses vegades. En el reciclatge es perd pel camí part de l’recipient.

En Disnova, compromesos amb el canvi cap a un model de producció més beneficiós i sostenible per al planeta, disposem d’aquest nou model de la marca Letona.