El cap de setmana es va estrenar el documental de Ca n’Oriac, que fa un repàs a la història del nostre barri.

A l’Espai Polivalent de l’Parc de l’Nord no hi cabia ni una agulla més per veure un documental molt emotiu per a molts, ja que recull els relats de diverses persones que van construir el barri des de zero.

Vint-i-sis són les persones que posen veu a aquesta crònica. Persones de diferents entitats, associacions i establiments històrics, encarregats d’explicar totes les etapes de barri, com les importants migracions murcianes de 1942, molts dels quals van anar a parar a Ca n’Oriac.

El llargmetratge, que va desbordar la sala, es va projectar al davant dels mateixos veïns que el protagonitzen, cosa que va provocar l’emoció de molts dels que hi eren presents. “És una epopeia. Al costat d’aquesta història, les dels ianquis, els americans, no són res!”, Feia broma a la presentació de la projecció Víctor Amela, qui va estudiar i ha coincidit en el món laboral amb Rosell, director del documental. L’escriptor ha ressaltat els petits detalls que aporten els testimonis, “que els historiadors no poden explicar”.

Sergi Calvo, que va ser professor de director i ha participat en el documental, també ha ressaltat tres aspectes que han determinat el barri: la immigració, positiva, que es repeteix a tot el món; la lluita democràtica de la vila; i el multiculturalisme, “un tresor excepcional”.

Disnova Sabadell hem estat el principal col·laborador en aquest projecte. Ha estat un enorme plaer donar el nostre suport a l’documental que relata la història de barri que ens va veure créixer.