En Disnova estem d’estrena. Arriba Carlsberg, la lager danesa per excel·lència, considerada una de les millors cerveses internacionals.

La seva història

Podríem dir que Carlsberg és ja part del patrimoni cultural de Dinamarca. Tot comença quan Jacob Christian Jacobsen mor al 1835 i el seu fill Jacob es fa càrrec de la cerveseria familiar. La seva passió per aquest ofici i el seu interès per la ciència fa que dediqui la seva vida a investigar com millorar la qualitat de la cervesa, de manera que Jacob viatja a Baviera on estudia tècniques d’elaboració alemanyes. En 1845 torna a Dinamarca amb dues soques de llevat alemanya i construeix una nova fàbrica de cervesa al les afores de Copenhaguen. La nova cerveseria és batejada amb el nom del seu fill Carl unit a la paraula “turó”, en danès: “bjërg”. D’aquesta manera neix Carlsberg en 1847.

El logotip va ser creat al 1904 pel prestigiós dissenyador d’ art noveau Thorvald Binesboll. Avui dia aquesta cèlebre danesa es comercialitza en més de 50 països. Els tres principals mercats de Carlsberg són Europa Occidental, Europa de l’Est i Àsia. La companyia té la participació majoritària de diverses grans fàbriques de cervesa europees, com Carlsberg UK, Carlsberg a Suècia, Ringnes a Noruega, Feldschlössche a Suïssa, Sinebrychoff en Finladia i Carlsberg Polska.

Nota de tast

Té una aparença brillant, de color daurat clar i una escuma persistent. Té un sabor aromàtic, no intens però equilibrat, de notes lleugeres a plàtan i poma vermella, combinades amb un caràcter propi que recorda ceba i blat de moro bullit. El llúpol apareix discret, a l’empassar, amb un toc herbaci. En boca és lleugera de cos amb una amargor suau i un punt final de sequedat.

Està feta de malta Pilsen amb varietats d’ordi acuradament seleccionades, les quals són les responsables de l’color i les aromes a cereal. El grup de cultiu d’ordi de Carlsberg conrea diferents varietats en camps d’investigació i selecciona els ordis amb les millors qualitats.

Estem segurs que Carlsberg serà una de les marques punteres en la nostra línia de cerveses internacionals que recentment hem començat a augmentar.