Avui us portem 11 iniciatives de sostenibilitat que Estrella Damm està realitzant:

1. Treballem per eliminar les anelles de plàstic

Estrella Damm està provant un nou sistema que permeti substituir les anelles de plàstic que uneixen les llaunes per unes de cartró 100% biodegradable. Així, s’espera reduir l’impacte ambiental que te el plàstic al Mar Mediterrani (especialment a la fauna marina).

Amb aquest mètode, es podrà eliminar un total de 89 milions d’anelles, que corresponen a 260 tones de plàstic.

2. El 65% dels nostres envasos són retornables, i el 100% reciclables

Treballen amb proveïdors per tal que el material d’envasat sigui més respectuós amb el medi ambient. A més, s’asseguren que els seus proveïdors de cartó tinguin el certificat de procedència de boscos gestionats de forma sostenible i responsable.

3. Fomentem el reciclatge dels nostres envasos

Com a membres fundadors d’Ecovidri, s’esforçen en el reciclatge de les ampolles, i també s’instal·laran 349 punts de reciclatge de llaunes a la costa mediterrània.

4. Hem substituït els gots de plàstic per gots 100% biodegradables

Volen eliminar la presència de plàstic en els festivals, per això han fabricat gots biodegradables fets 100% amb matèries primeres vegetals.

5. Apostem per ingredients 100% naturals i de proximitat

Utilitzen ingredients de proximitat per garantir la qualitat i l’origen de la matèria primera i elaborar cervesa sense afegir aditius, ni conservadors ni sulfits.

6. Reaprofitem els residus orgànics per l’alimentació animal

Reutilitzen anualment 100.000 tonelades de sac, el 100% del subproducte del procés de cocció, com a aliment per a animals de granja.

7. Reduïm el consum d’ aigua

En els últims 10 anys, es va reduir el consum d’aigua en un 37% a les seves fàbriques i són membres de la Comunitat d’usuaris del Delta del Llobregat per a la seva racionalització.

8. Utilitzem energia certificada verda

Aposten per un ús d’energia renovable i eficient a les seves instal·lacions. Tenen 12.000m2 de plaques solars i el 100% de l’energia que utilitzen té el certificat d’origen verd. Han aconseguit reduir 2.600 tonelades anuals d’emissions de CO2 gràcies a la millor eficiència de la seva fàbrica i al seu ús d’electricitat amb la garantia d’origen verd.

9. Edifiquem de forma sostenible

Adapten els seus edificis per tal de respectar els mitjans ambientals, des del disseny inicial, l’ús de materials eficaços i aprofitant el màxim de la llum natural. Dispossen de sistemes intel ligents per a la gestió més racional i eficient de la llum i la climatització. E instal·len una lluminària LED i fluorescents de baix consum.

10. Un compromís real que data de 1999

Dispossen del certificat ISO 14001, que ajuda a la identificació, priorització i gestió de riscos ambientals en el seu dia a dia.

11. Col·laborem amb projectes per a la conservació del Mediterrani

Seleccionen cinc projectes que protegeixin la biodiversitat del Mediterrani per donar suport a la divulgació i finançament amb la col·laboració de National Geographic.