Innis & Gunn és la nostra nova marca de cervesa escocesa, arribada de la mà d’Estrella Damm. La cervesa, de varietat Ale (Innis & Gunn The Original) i Lager (Innis & Gunn Blood Red Sky), va ser “descoberta” de manera peculiar:

Tot va començar quan un famós fabricant de whisky escocès es va posar en contacte amb el mestre cerveser Dougal Sharp, per dir-li que volien elaborar un whisky acabat en bótes de cervesa. Molts altres fabricants ja havien intentat fer això, però cap ho havia aconseguit. Dougal va proposar un procediment diferent, utilitzant una tècnica molt especial: va crear una cervesa única que infonia un caràcter suau i únic a les bótes de roure, el que donava al seu torn un sabor exclusiu al whisky que madurava dins. Els fabricants del whisky van quedar encantats amb el procés i el producte resultant, Ale Cask Reserva Whisky, va tenir molt èxit.

Uns quants mesos més tard, després d’haver tirat milers i milers de litres de la cervesa utilitzada en el procés al desguàs, Dougal va rebre una trucada que canviaria tot: “Has de provar aquesta cervesa que estem tirant a les clavegueres. Els treballadors l’han provat i diuen que és una meravella “. Tenien raó.

La primera degustació d’aquesta cervesa elaborada a “bótes de roure” va ser un moment que va fer història: era deliciós i tenia un gust com cap altra cervesa que Dougal havia provat en la seva vida. El temps a les bótes especials utilitzades en la destillería l’havia transformat per complet. I no era només Dougal qui pensava que s’havia descobert alguna cosa especial; un equip de tastadors a la fàbrica li va atorgar una nota sense precedents de nou sobre nou.

Dougal va creure tan fortament en el potencial del seu descobriment, que va deixar el seu treball per concentrar-se en perfeccionar el procés i en portar el seu producte al mercat. Va ser un any de llargs dies i trasnoches, tot per refinar i perfeccionar aquesta cervesa pionera. Quan per fi va arribar el moment del llançament, havia nascut un nou estil de cervesa envellida en barrils de roure. Els molt cervesers estaven encantats amb el producte, així com els jutges de molts certàmens, que van donar molts premis a Innis and Gunn.