Recentment, la Generalitat de Catalunya ha anunciat que plats, coberts, palletes o altres productes de plàstic estan prohibits. Un cop finalitzi l’estoc, ja no es podran fabricar més.

També queda prohibit qualsevol producte que es fabriqui amb plàstic oxodegradable i cosmètics i detergents que tinguin microplàstics afegits intencionadament. Els plàstics oxodegradables són un material que es degrada en aparença, però persisteixen petites partícules en suspensió. Aquestes partícules són nocives per a la salut i contaminen el medi ambient.

La mesura arriba després de la prohibició de les bosses de plàstic vigent des de l’1 de gener d’aquest any.

Una normativa comunitària aprovada l’any 2019 marcava el 3 de juliol de 2021 com a data límit per comercialitzar aquests productes. L’objectiu és limitar dràsticament l’ús de plàstic d’un sol ús a Europa i fomentar la reducció del consum d’aquests productes i la prevenció d’escombraries.

Justament la contaminació per plàstics d’un sol ús s’ha disparat amb la pandèmia del coronavirus, tot i la conscienciació que s’havia aconseguit anteriorment. Des de març de 2020 els plàstics han estat més visibles als súpers, a les botigues de proximitat i, fins i tot, a les perruqueries.

A Disnova fa temps que treballem en alternatives 100% naturals, biodegradables i compostables, és a dir, productes 100% ecològics, sostenibles i respectuosos amb el medi ambient. A continuació us presentem una petita selecció d’aquests:

Palletes biodegradables

Aquestes palletes estan fetes de PLA, bioplàstic d’origen orgànic. De color verd i envasades individualment, són perfectes per a tot tipus de begudes (còctels, sucs, batuts, refrescos, granissats…) i són l’alternativa perfecta al consum de plàstic en el sector “palletes”. Tots els materials que s’utilitzen són de caràcter biodegradable o reciclable.

Plats de fibra de canya

Aquests plats estan fabricats amb CPLA, una varietat el polièster termoplàstic, material 100% natural i biodegradable. Aquests plats d’un sol ús són ideals per oferir un servei ecològic en els nostres bars i restaurants.

Coberts de fusta

Els nostres coberts estan elaborats en fusta de bedoll blanc provinents de boscos especialment seleccionats per a dur aquesta tasca. Són estris de parament 100% d’un sol ús, reciclables i sostenibles. A més, no emeten cap tipus de sabor i són aptes per a tot tipus d’aliments, freds o calents, com gelats, vegetals, carns, pastissos i tapes fregides, entre d’altres.

 

Tots aquests productes reafirmen el que per a nosaltres és un principi irrenunciable: tenir cura del que ens envolta. L’ecologia i sostenibilitat són imperatius morals i no simples estratègies de màrqueting.